Cauta in
 
 

Cum sa alegi o pompa submersibila de apa murdara pentru casa, fosa septica si canalizare

pompaMajoritatea din noi viseaza sa locuiasca intr-o casa la curte, sa aiba o gradina frumoasa cu flori, copaci, gazon fain pe unde sa se zbenguie in voie copilasii si sa uite de poluarea fonica si atmosferica din oras. Multi insa, au retineri in ce priveste o casa pe pamant din cauza conditiilor care difera de cele ale unui apartament, iar aici ne referim la apa si canalizare. In ziua de azi, insa, totul este posibil!

Pentru canalizare, de exemplu, se utilizeaza pompe de apa murdara, care fac posibila pomparea mizeriei din unitatile care avem nevoie: fosa septica, canalizare etc.

Exista o diversitate de astfel de pompe:

Toate tipurile de dispozitive de pompare fac fata cu succes oricarei insarcinari cad e vorba de pomparea apei murdare, cu devierea apelor uzate in rezervoarele de stocare.

Principiul de lucru al pompei pentru apa murdara

Cum activeaza pompa submersibila pentru apa murdara?

Acest dispozitiv este complet scufundat intr-un lichid. Carcasa etansa protejeaza in mod fiabil electromotorul impotriva umezelii. Motorul electric este alimentat prin cablu de alimentare conectat la retea. Motorul creeaza presiunea necesara pentru a pompa apa de la o adancime considerabila. Agregatul submersibil pentru mizerie este capabil sa evacueze lichidul in mod orizontal catre punctul de evacuare la o distanta de 100 m.

Adancimea admisa a apei contaminate si distanta pe care fluidul o deplaseaza pe suprafata dispozitivului de pompare a murdariei depinde de caracteristicile acesteia. In primul rand, aceasta este puterea pompei de apa, care variaza de la sute de Wati pana la cativa Kilowati. Capacitatea pompei este legata de puterea ei. De exemplu, capacitarea tipica a unui dispozitiv de pompare monofazica este de 100 litri/min datorita functionarii intr-un spatiu anhidru. Automatizarea fiabila activeaza pompa pentru mizerie atunci cand nivelul specificat de lichid este depasit si opreste dupa ce cantitatea de apa necesara a fost pompata.

Criteriile tehnice dupa care trebuie sa va ghidati atunci cand doriti sa procurati o pompa sunt puterea si randamentul.

Cum alegem pompa submersibila pentru fosa septica?

Pentru curatirea periodica a colectorului de canalizare este necesara o pompa submersibila apa murdara pentru fosa septica. Este evident ca, continutul rezervorului septic este eterogen. Persista elemente tari, solide, adica gunoaie mici, hartie si alte fractii. De aceea, este necesara o alegere cat mai minutioasa a pompei submersibile.
In practica se folosesc pompe submersibile si de suprafata cu tocator (aparat de slefuit) pentru fosele septice. Tocatorul este instalat la intrarea unitatii dupa filtrul de ecran. Acesta reprezinta un dispozitiv echipat cu lame pentru slefuirea fractiilor solide. Va sfatuim sa alegeti o pompa submersibila care are o performanta ridicata de pana la 300 Litri/min,pentru a accelera procesul de golire a bazinului.

Pe multi ii intereseaza parametrii de selectie ai pompei submersibile pentru vila. Managerii magazinelor le recomanda cumparatorilor mai intai sa se gandeasca la urmatoarele lucruri:

  • unde va fi instalata pompa de apa;
  • care este adancimea colectorului de lichide si distanata pana la punctul de descarcare;
  • temperatura si tipul maselor pompate;
  • volumul de lichide;
  • limitele admisibile ale consumului de energie;
  • dimensiunile si greutatea dispozitivului.

In speranta ca veti lua in considerare cele expuse mai sus, veti lua o decizie corecta. Spor in achizitie!


SEO eXtend Serv, 2019-05-31

Cont firma

Avantajele inscrierii:
- creati site-ul firmei usor si rapid
- adresa web de forma: username.proindustrie.ro
- puteti publica servicii/produse
- puteti publica locuri de munca
- puteti adauga prezentare video

Inscrie firma gratuit
 

Cont utilizator

Avantajele inscrierii:
- puteti adauga 3 CV-uri
- puteti aplica la joburi

Inscrie utilizator
 

Pro Member

Avantajele PRO Member:
- puteti alege designul siteului
- prioritate la listare/cautare
- produse afisate pe prima pagina
- PRO transfer al serviciilor/produselor

Comanda acum Mai multe informatii