Cauta in
 
 

Convertizoarele de frecventa - caracteristici, aplicatii industriale si avantaje

materiale si echipamenteIn prezent, companiile industriale au cunoscut o crestere a profitului bazat pe diversele modalitati de a amplifica productia. Forta utilajelor si a diverselor aparate industriale se dovedesc a fi mult mai eficiente decat efortul fizic. Insa acestea functioneaza cu ajutorul motoarelor electrice care consuma destul de mult curent.

In acest sens exista si reglementari legislative ce vizeaza consumul de energie electrica. Astfel sunt concepute anumite dispozitive speciale pentru a reduce consumul de energie electrica si implicit costurile aferente utilizarii energiei electrice. In ceea ce priveste motoarele electrice, o solutie practica este utilizarea convertizoarelor de frecventa.

Acestea regleaza turatia motoarelor in diverse aplicatii industriale. Un magazin ce intampina cerintele clientilor cu privire la furnizarea unor modele de convertizoare de frecventa performante este Euro Est Industrial. Catalogul include produse de tipul motoarelor electrice, reductoare de turatie, pompe de apa industriale, elemente de transmisie, convertizoare de transmisie si altele. Intocmai pentru a fi accesibili publicului larg, produsele sunt prezentate online pe euro-industrial.ro.

Ce sunt convertizoarele de frecventa si unde se pot aplica

Convertizoarele de frecventa sunt dispozitive electronice care sunt setate sa controleze viteza de rotatie a unui motor de curent alternativ. Actiunea acestui echipament regleaza tensiunea de alimentare a motorului prin reglarea frecventei.

Convertizorul de frecventa este util mai ales pentru procesele in care turatia motoarelor variaza pentru diverse aplicatii. Acest lucru face referire la faptul ca turatia motorului poate sa difere de la o aplicatie la alta. Pentru un consum eficient de energie electrica este necesar de utilizat un convertizor de frecventa.

Modelele de pe euro-industrial.ro micsoreaza controlat frecventa tensiunii pentru a regla puterea si turatia motorului in functie de fiecare aplicatie in parte.

Convertizoarele de frecventa - aplicatii industriale

Energia electrica consumata de marii producatori industriali este alocata in principal motoarelor electrice. Astfel, un convertizor de frecventa va contribui atat la eficienta, cat si la costuri mai scazute in ceea ce priveste consumul de curent electric. Aceste dispozitive electronice se pot utiliza in:

  • Exhaustoare si ventilatoare
  • Pompe
  • Compresoare
  • Macarale, lifturi
  • Poduri rulante si benzi transportoare
  • Sonde

Avantajele utilizarii unui convertizor de frecventa

Unul dintre avantajele ce ies in evidenta cand vine vorba despre convertizoarele de frecventa este reducerea consumului de energie. Eficientizarea motoarelor electrice si optimizarea costurilor alocate consumului de curent electric se aplica pentru majoritatea domeniilor industriale.

Spre exemplu, in cazul pompelor si a ventilatoarelor, turatia necesara impusa de motorul electric scade in functie de necesitati particulare de la caz la caz. Un echipament electronic de reducere a frecventei este absolut necesar pentru optimizarea operatiunilor produse de motor.

Mai exact, daca in procesul selectat nu ai nevoie de o capacitate maxima a motorului, atunci turatia sau puterea motorului electric poate fi controlat cu ajutorul convertizoarelor de frecventa. Modele variate precum si informatii tehnice gasesti pe euro-industrial.ro. Produsele din catalog sunt insotite de o serie de detalii, iar specialistii de la Euro Est Industrial stau la dispozitia publicului larg cu recomandari in functie de aplicatiile care necesita alegerea motoarelor electrice, ale convertizoarelor de frecventa si nu numai.


A&A Vesa, 2019-11-19

Cont firma

Avantajele inscrierii:
- creati site-ul firmei usor si rapid
- adresa web de forma: username.proindustrie.ro
- puteti publica servicii/produse
- puteti publica locuri de munca
- puteti adauga prezentare video

Inscrie firma gratuit
 

Cont utilizator

Avantajele inscrierii:
- puteti adauga 3 CV-uri
- puteti aplica la joburi

Inscrie utilizator
 

Pro Member

Avantajele PRO Member:
- puteti alege designul siteului
- prioritate la listare/cautare
- produse afisate pe prima pagina
- PRO transfer al serviciilor/produselor

Comanda acum Mai multe informatii